menu
Since 1963

O nama

Obrt pod nazivom „Stolarska radnja Ivan Ratković“ osnovan je 01.06.1963. godine od strane Ivana Ratković, oca današnjeg vlasnika u dvorištu obiteljske kuće u Varaždinskim Toplicama. Nakon više od 40 godina obrtništva, Ivan Ratković odlazi u mirovinu, te je poslovanje sa 7 zaposlenih preuzeo sin Miljenko. Miljenko Ratković otvara obrt pod nazivom „STOLARIJA I PILANA RATKOVIĆ, obrt za proizvodnju proizvoda od drva“, te nakon preuzimanja poslovanja kontinuirano ulaže u proizvodnu tehnologiju i povećanje kapaciteta. Postupno je ulagano u nove pilane, kotlovnicu, sušare, parione, te stroj za okoravanje trupaca, čime obrt dobiva drugu dimenziju u poslovanju. Zahvaljujući kontinuiranom investiranju i proširenju kapaciteta, danas obrt zapošljava preko 130 radnika, te je u rad uključena i treća generacija iz obitelji Ratković. Obrt svoje proizvode prodaje na domaćem i inozemnom tržištu, od Europe, Afrike do Azije.

Proizvodni kapaciteti

Sjedište i proizvodni pogon nalazi se u Varaždinskim Toplicama na adresi Ludbreška 2. Proizvodni pogon sastoji se od stolarske radione, linije za izradu paleta, tri pilane, stroja za okoravanje trupaca, šest sušara i dvije parione, te kotlovnice. Proizvodni kompleks prostire se na 39.000 m², od čega je 3.000 m² natkrivenog prostora. Mjesečni kapacitet piljenja iznosi 6.000 m³.

Priznanja

Priznanje „Najuspješniji mali poduzetnik u 2012. godini“ dodijeljeno je obrtu od strane Ministarstva poduzetništva i obrta u sklopu XVII. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu održanom 10. svibnja 2013. godine u Svetom Martinu na Muri.

Plaketu „Zlatne ruke“ sa pisanim priznanjem za iznimne poslovne rezultate u vođenju i poslovanju obrta, vlasniku obrta dodijeljeno je na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore održanoj u Zagrebu u 01. srpnja 2016. godini.

U sklopu 13. konvencije hrvatskih izvoznika”Izvoz kao generator gospodarskog rasta i razvoja RH” održane u Zagrebu 15. lipnja 2018. godine, a organizirane od strane udruge Hrvatski izvoznici, obrt je nominiran za nagradu “Zlatni ključ” u kategoriji najbolji izvoznik na tržište Afrike – najbolji izvoznik u Egipat u 2017. godini.

Uz poslovna priznanja i nagrade, obrt se može pohvaliti i jednim sportskim rezultatom. Predstavnici obrta sudjelovali su na poslovnoj utrci HT B2Run održanoj u Zagrebu 03. listopada 2019. godine, te su osvojili prvo mjesto u kategoriji obrti.

Zašto baš mi

Ugled i kvaliteta
Stabilan partner
Certifikati
Briga za radnike
Zaštita okoliša
Održivo poslovanje
Dugogodišnje iskustvo

„A job isn't just a job, it's who you are.“

Kontakt

Sjedište i proizvodni pogon:
  • Ludbreška 2
  • 42223 Varaždinske Toplice
  • Hrvatska
Kontakt podaci: